Εορτασμός 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.






Κάθε που ξημερώνει η 25η Μαρτίου τιµούµε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, που αποτελεί το µεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας µας, αφού µε αυτήν το έθνος µας κατόρθωσε να αποκτήσει κρατική υπόσταση. Μαζί µε την εθνική µας επέτειο γιορτάζουµε και τον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του λαού για να υποδηλώσει ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξοµοιώνεται µε τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Από νωρίς το πρωί όλα είναι έτοιμα. Τα μικρά μας, άλλα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, άλλα στα γαλανόλευκα και φορώντας το πιο όμορφο και φωτεινό τους χαμόγελο, αρχίζουν να καταφθάνουν και να παίρνουν τις θέσεις τους. Η σημαιοστολισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού πλημμυρίζει από κόσμο!!! Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες & φίλοι περιμένουν  με ανυπομονησία να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τους μικρούς μας πρωταγωνιστές, ενώ η επετειακή μουσική αντηχεί απ’ άκρη σ’ άκρη!!! Τα μικρά μας απαγγέλουν τα ποιήματά τους, που περιγράφουν το κλίμα της επανάστασης, τραγουδούν δημοτικά τραγούδια, χορεύουν το καλαματιανό κ το τσάμικο και φυσικά παρελάζουν λέγοντας με δυνατή φωνή τον Εθνικό μας ύμνο. Η καρδιά μας σκιρτά καθώς τραγουδούν «Τα κλεφτόπουλα» κ΄ «Στην Αγιά Σοφιά». Τα μάτια μας δακρύζουν στο άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου!

Η γιορτή παρουσιάζεται με την αμέριστη βοήθεια του διδακτικού προσωπικού και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια.





Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821














                                          




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγαπητοί μας Γονείς «το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου όπως το μάθεις» λέει η λαϊκή παροιμία.

Έφτασε και φέτος το Πάσχα!

Καλό καλοκαίρι